Vă propunem o nouă galerie de artă în care timpul devine o convenție comprimându-se ori dilatându-se  instantaneu, în care ideea atemporalității se instalează, iar gândurile transcend spațiul căutând prototipul, activând tototată în interiorul privitorului mecanismul prin care acesta iese din cotidian și interactionează cu Creatorul.

Aceasta este ideea pe care o propune artista Mariana Cîmpeanu prin lucrările prezente pe simezele galeriilor din București și Bran.

În contextul unei piețe de artă contemporană nu foarte bine conturată credem că dialogul începe de la a cunoaște preocupările celuilalt, indiferent de postura în care suntem (artist ori public).

 

În momentul în care se stabilește această conexiune, și limbajul devine unul comun, alegerea unei lucrări de artă creează premizele adâncirii acestui dialog dând posibilitatea privitorului și cu atât mai mult cumpărătorului, de regăsire a acelor valori rămase inalterabile secole la rând.

Acest lucru este posibil atât în incinta galeriei de artă dar mai ales în propriul habitat (reședință, birou, …), tabloul însuflețind cu bogăția de concepte și simboluri spațiul, emanând în mod continuu resursele necesare valorificării tuturor darurilor pe care omul le are în potență, atât pentru sine cât și pentru semenii săi.
 
Adresa: Strada Șelari, Nr. 5, Sector 3, (Centrul Vechi) București, Romania
Adresa: Pensiune Inspire View, Predeluț, Bran, Romania

Written by